Κάτω από τα 97 δολ. το αργό

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 08:16

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη περιορίζοντας τη χθεσινή άνοδο των 6 δολ. το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών ότι τα προβλήματα στις αγορές πιστώσεων ενδέχεται να οδηγήσουν σε ύφεση με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ζήτησης του καυσίμου.

Η ζήτηση του καυσίμου στις ΗΠΑ τις τέσσερις προηγούμενες εβδομάδες μειώθηκε 4,4% σε σύγκριση με πέρυσι, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ενεργείας της χώρας. Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών καθώς οι επενδυτές δεν πείστηκαν ότι το δάνειο των 85 δισ. δολ. από την αμερικανική κυβέρνηση στην American International Group Inc. θα περιορίσει την οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τις εικασίες ότι περισσότερες τράπεζες θα πτωχεύσουν.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε έως 96 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 96,20 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:35 μ.μ. στη Σιγκαπούρη το αργό διαπραγματεύθηκε στα 96,21 δολ. το βαρέλι. Νωρίτερα σημείωνε άνοδο έως 98 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 98,14 δολ. το βαρέλι.

Χθες το αργό σημείωσε άνοδο 6,01 δολ., ποσοστό 6,6%, φθάνοντας στα 97,16 δολ. το βαρέλι. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο του καυσίμου από τις 6 Ιουνίου. Τα συμβόλαια υποχώρησαν πλέον των 10 δολ. το βαρέλι τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας εν μέσω ανησυχιών ότι η πτώση των αγορών θα επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία και θα περιορίσει την κατανάλωση καυσίμων.

Το μπρεντ για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε έως 93 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 93,91 δολ. το βαρέλι στις 12:37 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Νωρίτερα, σημείωνε άνοδο έως 67 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 95,51 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα