General Electric: Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Αλβανία

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 10:06
UPD:10:07

Το ενδιαφέρον της General Electric για υλοποίηση επένδυσης στην Αλβανία εξέφρασε ο επικεφαλής του γραφείου της αμερικανικής εταιρείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Τζιουζέπε Ρέτσι, σε συνάντηση που είχε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Ειδικότερα, ο κ. Ρέτσι ενημέρωσε τον κ. Μπερίσα για την πρόθεση της General Electric να επενδύσει σε καίριους τομείς, μεταξύ των οποίων η πυρηνική ενέργεια, οι μεταφορές (αεροδρόμια και λιμάνια) και η υγεία.

«Τα σχέδια για την κατασκευή υδροηλεκτρικών, θερμοηλεκτρικών και πυρηνικών σταθμών αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση και ένα μεγάλο “μέτωπο” έργων για αυτόν τον γίγαντα (σ.σ. τη General Electric) της βιομηχανίας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο οποίος έχει καλέσει τις ξένες εταιρείες να επενδύσουν στην κατασκευή σταθμών πυρηνικής ενέργειας στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η Αλβανία αντιμετωπίζει κατά καιρούς σοβαρές ενεργειακές κρίσεις, οι οποίες τη «βυθίζουν» κάθε χειμώνα στο σκοτάδι, με διακοπές ηλεκτροδότησης που φθάνουν μέχρι και τις 12 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα