Κοντά στα 99 δολάρια η τιμή του αργού

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 14:16
UPD:14:54

Κοντά στα 99 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου, με τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές να παρουσιάζουν ανάκαμψη και τις πετρελαϊκές δραστηριότητες στις ΗΠΑ να ξεκινούν και πάλι μετά το πέρασμα του τυφώνα ¶ικ.

Στην άνοδο των τιμών συμβάλει και η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων ασφαλείας στη Νιγηρία, που προκάλεσε διαταραχές στην πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας.

Στις 13.38’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφωνόταν στα 98,99 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 1,83 δολαρίων. Τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης ανήλθαν σε έξι δολάρια.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent ενισχυόταν την ίδια ώρα κατά 1,48 δολάρια στα 96,32 δολάρια το βαρέλι.

Στα διεθνή χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις σήμερα, μετά τη συντονισμένη προσπάθεια των μεγάλων κεντρικών τραπεζών να διοχετεύσουν επιπλέον κεφάλαια στο τραπεζικό σύστημα. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/18/1564933.htm

«Οι περισσότερες από τις μεγάλες κινήσεις αυτή τη στιγμή σχετίζονται πιο πολύ με τις χρηματοοικονομικές αγορές παρά με τα θεμελιώδη στοιχεία. Η μικρή εξασθένηση του δολαρίου δείχνει να ωθεί σήμερα προς τα πάνω τις τιμές», επισημαίνει αναλυτής της Bache Commodities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα