ΥΠΑΝ: Παραπομπή της «Νίκας» στη Δικαιοσύνη

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 16:03
UPD:16:09

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται η εταιρεία Π.Γ. Νίκας Α.Ε. για παραβίαση του Αγορανομικού Κώδικα, με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Βλάχου, η παραπομπή έγινε διότι διαπιστώθηκε ελλιπής παροχή στοιχείων από την εταιρεία προς το υπουργείο σχετικά με το πλαίσιο των ειδικών συμφωνιών με τους πελάτες της (επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οργανωμένα σημεία λιανικής πώλησης).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αν και με επιστολή του επισήμανε στην εταιρεία την υποχρέωσή της να του γνωστοποιήσει τις ειδικές συμφωνίες της και ότι η υποβολή γενικόλογων στοιχείων είναι σε πλήρη αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα της σχετικής Αγορανομικής Διάταξης, δεν έλαβε απάντηση.

Ως εκ τούτου, κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου διενήργησε έλεγχο στις 2/9/2008 και 3/9/2008 στην έδρα της εταιρείας παραλαμβάνοντας σειρά ειδικών εμπορικών συμφωνιών της Π.Γ. Νίκας Α.Ε. με αλυσίδες λιανεμπορίου.

Η εταιρεία, επίσης, παραπέμπεται στην αρμόδια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο κ. Βλάχος, σημείωσε πως τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου συνεχίζουν την επεξεργασία όλων των στοιχείων που προκύπτουν από τις συμφωνίες μεταξύ παραγωγών και λιανεμπόρων και πως εικόνα που έχει μέχρι στιγμής δείχνει ότι εταιρείες προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα λέγοντας τη μισή αλήθεια.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι είναι εντατικοί, διαμηνύοντας ότι το υπουργείο βάζει κανόνες στην αγορά προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και των υγιών επιχειρήσεων, απομονώνει και μάλιστα δείχνει στην κοινωνία όλους όσοι νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν ασύδοτα και ανεξέλεγκτα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα