«Ψαλιδίστηκαν» οι απώλειες στο Χ.Α.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 17:29
UPD:18:48

Στις 2.952,81 μονάδες έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. σημειώνοντας μικρή πτώση κατά 0,17%, αν και ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 2.881,09 μονάδες.

Οι απώλειες περιορίστηκαν αισθητά προς το τέλος της συνεδρίασης χάρη στην ενίσχυση των τοποθετήσεων σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης. Αντιθέτως, σημαντική πτώση σημείωσαν οι μετοχές των τραπεζών εξαιρουμένης της EFG Eurobank.

Σημειώνεται ότι οι κυριότεροι διεθνείς δείκτες κινούνται σήμερα ανοδικά ύστερα από τις αλλεπάλληλες «ενέσεις» ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών.

«Σήμερα είχαμε σημαντική υποχώρηση των δεικτοβαρών μετοχών της Εθνικής και της Alpha. Οι ρευστοποιήσεις οφείλονται κυρίως στο κλείσιμο θέσεων ξένων επενδυτών και σε ανησυχίες για πιθανή μετακύλιση των προβλημάτων στις ΗΠΑ εμμέσως και στην Ευρώπη», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Σε αυτή τη φάση επικρατεί αβεβαιότητα για το ποιο μπορεί να είναι το επόμενο θύμα της πιστωτικής κρίσης. Θεωρώ πάντως ότι το 2.800 παραμένει σημείο στήριξης για τον γενικό δείκτη», πρόσθεσε.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 345 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 35 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι μετοχές 180 εταιρειών σημείωσαν πτώση, 56 ενισχύθηκαν και 37 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σημαντική άνοδο κατά 5,06% σημείωσε η μετοχή της Coca-Cola 3E, η οποία συμπεριλαμβάνεται πλέον στους δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) .

Από το χώρο της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν επίσης η EFG Eurobank , o OTE, η Βιοχάλκο, τα ΕΛΠΕ, η «Τιτάν» και ο ΟΠΑΠ.

Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η Εθνική Τράπεζα, η οποία υποχώρησε κατά 3,09%. Πολύ μεγαλύτερες απώλειες, πάνω από 6%, κατέγραψε η Τράπεζα Κύπρου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα