Βερνίκος Κόττερα: Εγκρίθηκε η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2001 18:54
UPD:18:55

Η τροποποίηση της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (απόφαση Ε.Γ.Σ. 6/10/1999) και η έγκριση του σχετικού τροποποιημένου πίνακα διάθεσης ήταν τα θέματα της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας Βερνίκος Κόττερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας στον Αλιμο.

Αναλυτικά, η σημερινή συνέλευση ενέκρινε τον προορισμό των αντληθέντων κεφαλαίων συνολικού ποσού 5,350 δισ. δρχ., εκ των οποίων 920 εκατ. δρχ. αφορούν στη δημιουργία εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου, 1,733 δισ. δρχ. στην αγορά νέων σκαφών, 10 εκατ. δρχ. στην αγορά μετρίου μεγέθους κρουαζιερόπλοιου, 20 εκατ. δρχ. στη συμμετοχή με μειοψηφία σε εταιρεία διαχείρισης νέων μαρινών, 500 εκατ. στη συμμετοχή σε ξενοδοχειακές μονάδες, 2,105 δισ. δρχ. στην εξαγορά της Kal Αερόπλοια Α.Ε. και 62 εκατ. δρχ. σε δαπάνες έκδοσης.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Γεώργιος Βερνίκος (φωτ.), εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας καθώς επίσης και για τα αποτελέσματα της χρήσης του 2000 τα οποία θα είναι στο πλαίσιο των ανακοινώσεων της εταιρείας, παρά το δυσμενές χρηματιστηριακό κλίμα, όπως επεσήμανε.

Τέλος, ο κ. Βερνίκος ανακοίνωσε ότι, η αεροπορική εταιρία Kal Αερόπλοια Α.Ε. μετονομάσθηκε σε Vernicos Aviation A.E. με το διακριτικό τίτλο VER-AVIA και ολοκληρώθηκε η εξαγορά παραθαλάσσιας έκτασης με ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα