Βουλγαρία: Συνεχίζει τις επενδύσεις η Globul

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 09:46

Η Globul θα συνεχίσει να επενδύει στην κατασκευή του δικτύου της τρίτης γενιάς και θα εισέλθει στην αγορά σταθερών ευρυζωνικών υπηρεσιών, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Χάρης Κοτσιμπός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης επτά χρόνων από την έναρξη της εμπορικής δραστηριότητας της Globul στη βουλγαρική αγορά.

«Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητες προϋποθέσεις και όροι, όπως το να δουλεύουμε σε μία καλά ρυθμιζόμενη αγορά, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ισότιμοι και να εφαρμόζονται και στη Βουλγαρία οι καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών» επεσήμανε ο κύριος Κοτσιμπός, υπενθυμίζοντας πως η Globul έχει μέχρι στιγμής επενδύσει στη βουλγαρική αγορά πόρους συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ περίπου με αποτέλεσμα να είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής άμεσου χαρακτήρα στη χώρα. Στους άμεσους σχεδιασμούς της εταιρείας περιλαμβάνεται επίσης η ολοκλήρωση στις δομές της τής αλυσίδας καταστημάτων Γερμανός.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών υπήρξαν πολλές περιπτώσεις άνισης μεταχείρισης των παροχών και εκδηλώσεις προτίμησης για μερικούς από αυτούς. Από εμάς περίμεναν να κάνουμε υποχωρήσεις, τις οποίες και κάναμε, αλλά σε τελική ανάλυση αυτό δεν ήταν προς όφελος του τελικού καταναλωτή και οδήγησε στον περιορισμό των περιθωρίων κερδοφορίας για μερικούς παρόχους και αντίστροφα, στη διεύρυνση των περιθωρίων για άλλους», επεσήμανε ο κ. Κοτσιμπός αναφερόμενος στο νέο σχήμα για τη διόρθωση των τιμών χονδρικής των συνομιλιών μεταξύ κινητών και σταθερών (αλλά και μεταξύ κινητών) δικτύων τηλεφωνίας που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα