Κ. Καραμανλής: Παράδειγμα θεσμικής συνεργασίας ο ΙΜΟ

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 11:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

Την έναρξη των εργασιών για τον παράλληλο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας κήρυξε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στη σημερινή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ευγενίδειο Ιδρυμα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμβολή του παγκόσμιου ναυτιλιακού οργανισμού, τόσο στη μείωση των θαλάσσιων ατυχημάτων, όσο και στη διευρυνόμενη ευαισθησία του οργανισμού για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας (ΙΜΟ) που σήμερα γιορτάζει τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή του ως παράδειγμα πολύπλευρης και θεσμικής συνεργασίας.

Κ. Καραμανλής: Προώθηση νέων τεχνολογιών για ασφαλέστερη ναυτιλία

Κ. Καραμανλής: Προώθηση νέων τεχνολογιών για ασφαλέστερη ναυτιλία

Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας πως η Ελλάδα θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τον Παγκόσμιο Οργανισμό, τόσο προς την προσέλκυση νέων ανθρώπων στο χώρο της Ναυτιλίας, όσο και με την υποστήριξή της σε θέματα έγκαιρης εισαγωγής νέων τεχνολογιών.

Ο κ. Καραμανλής αφού χαρακτήρισε τιμή για την Ελλάδα τη φιλοξενία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, έκλεισε το χαιρετισμό του με την υπόσχεση πως η ελληνική κυβέρνηση θα υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις χαιρέτισε και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρας, ο οποίος τόνισε, πως "ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ναυτιλίας ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις των καιρών".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά το 2005 η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας εορτάζεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου όπως η Λισαβόνα, η Σιγκαπούρη και το Σάο Πάολο στο παρελθόν.

Φέτος ήταν η σειρά της Αθήνας να φιλοξενήσει τον παράλληλο εορτασμό της Παγκόσμιας Ναυτιλιακής Κοινότητας και όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ευθ. Μητρόπουλος, είναι ευτυχής συγκυρία που το 2008 ο Οργανισμός γιορτάζει τα 60 χρόνια στην υπηρεσία της ναυτιλίας σε μια χώρα με κορυφαία ναυτική παράδοση.

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε ιδιαίτερο λόγο στην ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση της σύγχρονης ναυτιλίας και δεσμεύτηκε πως μία από τις βασικές προτεραιότητες του Οργανισμού, θα είναι η μείωση των εκπομπών αερίων από τα εμπορικά πλοία.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων της σύγχρονης πειρατίας.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, θα ολοκληρωθούν αύριο με ειδικές εκδηλώσεις στο Γαλαξίδι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα