Toshiba: Αναμένει ζημίες στο πρώτο εξάμηνο

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 13:38

Προς τα κάτω αναθεώρησε τις προβλέψεις για την κερδοφορία της η Toshiba, επικαλούμενη τη μεγάλη μείωση στις τιμές ημιαγωγών και την μεγαλύτερη του αναμενόμενου εξασθένηση της ζήτησης.

Ειδικότερα, η ιαπωνική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών αναμένει πλέον για το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης ζημίες ύψους 50 δισ. γιεν (469 εκατ. δολάρια), έναντι κερδών 15 δισ. γιεν (141 εκατ. δολάρια) που προέβλεπε προηγουμένως. Ένα χρόνο νωρίτερα, η εταιρεία είχε εμφανίσει κέρδη 45,7 δισ. γιεν.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, οι δραστηριότητές στον τομέα των ημιαγωγών δέχθηκαν πλήγμα από τη μείωση των τιμών στα μέσα αποθήκευσης δεδομένων (flash memory), τα οποία χρησιμοποιούνται σε ψηφιακά gadget. Επίσης, επηρεάστηκαν από την εξασθένηση της ζήτησης, η οποία αποδίδεται εν μέρει στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Για το οικονομικός έτος, που λήγει στις 31 Μαρτίου 2009, η Toshiba αναμένει κέρδη 70 δισ. γιεν, έναντι κερδών 127,4 δισ. γιεν που είχε εμφανίσει στην προηγούμενη χρήση. Σημειώνεται ότι στις προβλέψεις του Απριλίου έκανε λόγο για ετήσια κέρδη 130 δισ. γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα