Κλείνει τις προσεχείς εβδομάδες το εργοστάσιο της SEN στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 17:41

Κλείνει τις προσεχείς εβδομάδες το εργοστάσιο κατασκευής τηλεπικοινωνιακού υλικού της Siemens Enterprise Communications (SEN) στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Siemens, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες συνομιλίες με ενδιαφερομένους από την τοπική αγορά, καθώς επίσης και σε πολιτικό επίπεδο σχετικά με την πώληση του εργοστασίου, τα οποία δυστυχώς δεν απέφεραν καμία ικανοποιητική λύση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ληφθεί η απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο.

Κανείς από τους υποψήφιους αγοραστές δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει μια βιώσιμη λύση για τη συνέχιση και εξασφάλιση της παραγωγής. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, καθοριστικοί παράγοντες για την απόφαση αυτή ήταν η χαμηλή εκμετάλλευση του δυναμικού του εργοστασίου, καθώς και η ραγδαία αλλαγή τεχνολογίας στην SEN – από το Υλισμικό (Hardware) στο Λογισμικό (Software).

Επόμενο βήμα είναι η έναρξη συνομιλιών με τον Ελληνικό Σύλλογο Εργαζομένων ούτως ώστε να εξευρεθεί κοινωνικά αποδεκτή λύση για τους περίπου 230 εργαζόμενους.

Το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την λειτουργία του το 1964 και έλαβε για κάποιο χρονικό διάστημα χρηματική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η SEN θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από την συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα επιδοτήσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα