Την Τετάρτη ο διαγωνισμός για το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 13:01

Την Τετάρτη θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία. Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Τουρκίας (TETAS) θα διεξαγάγει τον τέταρτο κατά σειρά διαγωνισμό για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην περιοχή του Ακκουγιού. Οι τρεις προηγούμενοι κηρύχθηκαν άγονοι.

Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών είναι έως τις 2 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και μισή ώρα αργότερα θα ανοιχτούν (οι προσφορές).

Ενδιαφέρον για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία έχουν εκδηλώσει τουρκικές, καναδικές, ιαπωνικές, γαλλικές ρωσικές, κινεζικές, ολλανδικές, γερμανικές και νοτιοκορεάτικες εταιρίες.

Η TETAS ενδέχεται να επεκτείνει την προθεσμία για την κατάθεση προσφορών, σε περίπτωση που δεν υποβληθεί ικανός αριθμός προσφορών έως το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι εταιρίες που έχουν λάβει μέχρι στιγμής τα απαραίτητα έγγραφα για τον διαγωνισμό είναι οι ακόλουθες: AECL Atomic Energy Of Canada Limited (Καναδάς), Itochu Corporation (Ιαπωνία), Vinci Construction Grand Projets (Γαλλία), Suez Tractebel (Γαλλία-Βέλγιο), Atostroyexport (Ρωσία), KEPCO (Νότια Κορέα-Τουρκία), China Nuclear Power Components Co. (Κίνα), Unit Investment N.V. (Ολλανδία), Haci Omer Sabanci Holding (Τουρκία), Αlsim-Alarko Sanayi Tesisleri (Τουρκία), Hattat Holding (Τουρκία), RWE (Γερμανία), Ak Enerji (Τουρκία).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Α.Α.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα