Κ. Χατζηδάκης: Εθνική υπόθεση η λύση του προβλήματος των ΟΑ

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 18:29
UPD:19:24

Έντονα επικριτικός έναντι του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στο θέμα της Ολυμπιακής εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προσπαθεί να ξεχάσει ότι αυτή την ώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ούτε μία 100 % κρατική αεροπορική εταιρεία» ενώ «θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε τις τρεις αλλεπάλληλες προσπάθειες αποκρατικοποίησης που έκανε το ίδιο για την Ολυμπιακή».

Αναφερόμενος σε ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ.

Χατζηδάκης υποστήριξε πως αυτή είναι «στη σφαίρα της συνομωσιολογίας και της τερατολογίας σε σχέση με την προσπάθεια αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής και την προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτών».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως θα γίνει «ένας δημόσιος, ανοιχτός, διεθνής διαγωνισμός με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και θα προκριθεί στο τέλος, στο φως της ημέρας, η πιο συμφέρουσα προσφορά».

Ερωτηθείς για αιχμηρές δηλώσεις του συνδικαλιστή Κώστα Πουπάκη, ο οποίος πρόσκειται στη ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/22/1566701.htm , επανέλαβε πως με το κυβερνητικό σχέδιο «κρατάμε το όνομα, κρατάμε στο σήμα της Ολυμπιακής και παράλληλα οι εργαζόμενοι θα έχουν τις ίδιες αμοιβές με τις αμοιβές που έχουν σήμερα. Δε θίγονται καθόλου» ... «Και το ερώτημα που θέτω σε όλους, στην αντιπολίτευση πρώτα από όλα, είναι γιατί ειλικρινά επιμένουν στη μη λύση; Η λύση του προβλήματος της Ολυμπιακής είναι εθνική υπόθεση» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα