Φ. Πετραλιά: Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 19:36

Τη θέση πως οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος, έστω και με καθυστερήσεις ακόμα και με τα εμπόδια που θέτει ο αποπροσανατολισμός από το κοινωνικό όραμα και ο εθισμός στην παραπολιτική, εξέφρασε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, μιλώντας σε ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

Η κ. Πετραλιά σημείωσε ακόμη πως ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής είναι η επιδίωξη της ανάπτυξης με τρόπο που να μειώσει σταδιακά τις κοινωνικές ανισότητες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η απάντηση που θα χρησιμοποιηθεί ως αντίδοτο στη διεθνή κρίση δεν είναι δυνατόν να εξακολουθεί να σχετίζεται με τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, τη συγκράτηση των δημοσίων δαπανών ακόμα και κυρίως αυτών που αφορούν το κοινωνικό κράτος και την προώθηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «τέτοιες επιλογές οδηγούν σε πολιτικές κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδες και σε πολιτικούς που τους ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος του "πλασιέ"».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα