Τεχνική Ολυμπιακή: Καμία εκκρεμής αγωγή στις ΗΠΑ

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008 11:38

Καμία αγωγή ή σχετική διεκδίκηση δεν εκκρεμεί πλέον εις βάρος της Τεχνικής Ολυμπιακής, της πρώην θυγατρικής της στις ΗΠΑ, TOUSA, ή των μελών της οικογένειας Στέγγου, όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Σε αυτή τονίζει πως, μετά την παραίτηση των εναγόντων της ομαδικής αγωγής, η οποία είχε κατατεθεί σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι που επέλεξαν να υποκαταστήσουν τους αρχικούς ενάγοντες δεν συμπεριλαμβάνουν στη νέα αγωγή τους, στις 19/9/08, την Τεχνική Ολυμπιακή, την Tousa ή κάποιο από τα μέλη της οικογένειας Στέγγου.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία συμπεριλαμβανόταν στην αρχική ομαδική αγωγή που είχε κατατεθεί. Μεταξύ των εναγομένων περιλαμβάνονται τραπεζικοί οργανισμοί, η τότε θυγατρική της εταιρεία TOUSA Inc., η οποία υπήχθη στις προστατευτικές διατάξεις του Κεφαλαίου 11 του Πτωχευτικού Κώδικα, αλλά και Μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίoυ.

Ενάγοντες φέρονταν μη κατονομαζόμενοι αγοραστές μετοχών της TOUSA, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι δικαιούνται αποζημιώσεις για την περίοδο από 1ης Αυγούστου 2005 έως και 19ης Μαρτίου 2007 «λόγω των εγγυήσεων που, κατά τους ισχυρισμούς τους, έδωσε η TOUSA Inc. για την Κοινοπραξία της TRANSEASTERN».

Ακολούθησε παραίτηση των εναγόντων της αγωγής αυτής και το δικαστήριο επέτρεψε στους ενδιαφερόμενους να υποκαταστήσουν τους αρχικούς ενάγοντες. Το δικαστήριο μεταξύ τριών ενδιαφερομένων να συνεχίσουν, επέλεξε έναν εξ αυτών, ο οποίος θα ενεργούσε δια λογαριασμό όλων των ως άνω ενδιαφερομένων.

Περαιτέρω, το δικαστήριο επέτρεψε κατ' αίτηση εκπροσώπου να μετατρέψει έως και να αντικαταστήσει την αρχική ομαδική αγωγή(George Durgin class action) με άλλη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα