Προσφυγή Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας στο ΣτΕ για προκηρύξεις άγονων γραμμών

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 19:11

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε την Τρίτη η Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) ζητώντας την ακύρωση δύο προκηρύξεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τις άγονες γραμμές.

Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοϊας Απόστολος Βεντούρης, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για προκηρύξεις με θέμα την «Επανάληψη Διαγωνισμών για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών» που αφορούν το ζήτημα των άγονων γραμμών.

«Από τη στιγμή που το κράτος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δεν μπορούν να διασφαλίσουν διαδικασίες διαφάνειας και αξιοκρατίας μέσα από τις προκηρύξεις διαγωνισμών ήλθε η ώρα να προχωρήσουμε ως Ένωση στην προάσπιση των συμφερόντων μας προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας» πρόσθεσε.

Επίσης ανέφερε πως αυτή είναι η πρώτη από σειρά ενεργειών απέναντι στο υπουργείο, για τα θέματα της ακτοπλοΐας. «Είμαστε έτοιμοι για αγώνα διαρκείας. Η ακτοπλοΐα ή θα προχωρήσει χωρίς τον πελατειακό στραγγαλισμό της από το κράτος και τις υπηρεσίες του ή θα βουλιάξει. Εμείς δεν προτιθέμεθα να την αφήσουμε να βουλιάξει, γιατί είναι η ζωή μας, η ζωή των εργαζομένων μας, η ζωή των νησιωτών μας» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης νομικά. «Οταν πιστεύεις ότι έχεις δίκιο πρέπει να το διεκδικείς μέχρι τέλους. Κι εμείς ως Ένωση πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε» σημείωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα