«Στερεύουν» τα πρατήρια

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 19:59
UPD:21:10

Επιδεινώνεται η κατάσταση με την έλλειψη αμόλυβδης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω της απεργίας των τελωνειακών και της ζήτησης που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών, στο 80%, περίπου, του συνολικού αριθμού των πρατηρίων υγρών καυσίμων δεν διατίθεται αμόλυβδη βενζίνη. Την ίδια ώρα, τα οχήματα εξακολουθούν να σχηματίζουν ουρές έξω από πρατήρια τα οποία δεν έχουν ακόμη «στερέψει».

Σημειώνεται πως για την Πέμπτη το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των τελωνειακών με τον υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, με στόχο να εξευρεθεί λύση.

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ανδρέας Πετρανίδης εκτίμησε πως μέχρι σήμερα το βράδυ τα προβλήματα στην αγορά θα είναι πιο έντονα. Μάλιστα οι πρατηριούχοι προειδοποιούν πως αν η απεργία συνεχιστεί ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με τα άλλα προϊόντα, πλην της αμόλυβδης.

Ο κ. Πετρανίδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξήγησε πως οι εταιρείες εμπορίας δεν έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν τη ζήτηση επειδή είναι σε εξέλιξη η απεργία των τελωνειακών και τα διυλιστήρια και οι εταιρείες πετρελαιοειδών, ακόμα και αν έχουν εκτελωνισμένα προϊόντα, δεν μπορούν να τα εξάγουν, γιατί χρειάζεται η παρουσία τελωνειακών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δημιουργηθεί ελλείψεις σε τρόφιμα, όμως οι επιχειρηματίες των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και των βιομηχανιών τροφίμων προειδοποιούν πως αν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν, από τη Δευτέρα οι διανομές και μεταφορές προϊόντων θα γίνονται μετ' εμποδίων καθώς τα φορτηγά οχήματά τους δεν θα έχουν καύσιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα