Κύκλο εργασιών 95 δισ. δρχ. αναμένει για το 2000 η Alfa Alfa Holdings

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2001 18:43
UPD:18:49

Σε 95 δισ. δρχ. αναμένεται να διαμορφωθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου, ο κύκλος εργασιών της Alfa Alfa Holdings για τη χρήση 2000 σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 255% σε σχέση με τη χρήση 1999. Τα κέρδη για το 2000 θα ανέλθουν σε περίπου 17 δισ. δρχ.

Σε ό,τι αφορά στην τρέχουσα χρήση, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Alfa Alfa Holdings, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να αγγίξει τα 220 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη τα 25 δισ. δρχ.

Τα παραπάνω στοιχεία παρέθεσε σήμερα σε ειδική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στο Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Απόστολος Αλλαμανής (φωτ.), ο οποίος τόνισε, ότι το 2000 υπήρξε μια σημαντική χρονιά για τον όμιλο, κατά την οποία απέκτησε διεθνή επιχειρηματική παρουσία, διεύρυνε τις δραστηριότητές του στην ενέργεια και τις υπηρεσίες οικογενειακής αναψυχής και ταυτόχρονα τα οικονομικά του μεγέθη κινήθηκαν ανοδικά.

Σύμφωνα με τον κ. Αλλαμανή, στον κατασκευαστικά κλάδο ο όμιλος διαθέτει πλέον τρεις εταιρίες με το ανώτατο εργοληπτικό πτυχίο Η' Τάξης, τις ΑΛΤΕ, ΙΡΙΣ και Κοροντζής, ενώ το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο τεχνικών έργων του ομίλου ανέρχεται σήμερα στα 170 δισ. δρχ.

Στον κλάδο της ενέργειας, ο οποίος απαρτίζεται από τις εταιρείες Εσχα Ελλάς, Βιτουμίνα και την ολλανδική Esha Holding B.V, υλοποιούνται πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από την απελευθέρωση της εγχώριας ενεργειακής αγοράς, ενώ, τέλος, στον τομέα των υπηρεσιών αναψυχής και τουρισμού, η Alfa Smart Parks ισχυροποίησε την θέση της μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως στην οικογενειακή ψυχαγωγία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα