Κρατική στήριξη στην Bank of East Asia

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 10:17
UPD:10:21

«Χείρα βοηθείας» στην Bank of East Asia αποφάσισαν να προσφέρουν η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, οι ρυθμιστικές αρχές και ο πλουσιότερος άνθρωπος της περιοχής, εν μέσω «κακοπροαίρετων φημών» σχετικά την οικονομική σταθερότητα της τράπεζας, οι οποίες οδήγησαν τους πελάτες της σε μαζικές αναλήψεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζον Τσανγκ χαρακτήρισε τις φήμες «αβάσιμες», ενώ επισήμανε ότι η τράπεζα διαθέτει αρκετά κεφάλαια ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους πελάτες της.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Χονγκ Κονγκ, Τζόζεφ Γιαμ, απηύθυνε έκκληση προς τους καταθέτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και διοχέτευσε 500 εκατ. δολάρια στο τραπεζικό σύστημα. Σε αγορές μετοχών προέβη, παράλληλα, ο πρόεδρος της Cheung Kong (Holdings), Λι Κα-σινγκ.

Οι ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της BEA υπογραμμίζουν τον βαθμό στον οποίο επηρεάστηκε η εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα από τις αναταραχές στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Οι μετοχές της τράπεζας υποχωρούσαν νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ κατά 3,6%, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες, οι οποίες ανήλθαν στο 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα