Ετοιμη το 2010 η νέα επέκταση του Μετρό Αγ. Δημήτριος - Ελληνικό

Στο μισό της κατασκευής του το έργο
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 13:34
UPD:13:38
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο μισό της κατασκευής του έχει φθάσει το έργο επέκτασης του Μετρό από τον Αγ.Δημήτριο έως το Ελληνικό, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, με την ευκαιρία της άφιξης του μετροπόντικα στο σταθμό «Ηλιούπολη». Η εν λόγω επέκταση έχει μήκος 5,5 χλμ υπόγειας σήραγγας (όπως τόνισε ο υπουργός) και τέσσερις νέους σταθμούς: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΛΙΜΟΣ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Η έναρξη λειτουργίας της νέας επέκτασης του Μετρό υπολογίζεται στις αρχές του 2010.

«Όταν ο Μετροπόντικας Νίνης ξεκίνησε πριν από 18 μήνες στο Ελληνικό σας είχα πει ότι γρήγορα θα βάλει γκολ στην Ηλιούπολη. Σήμερα, ο Μετροπόντικας Νίνης έβαλε γκολ και στον τέταρτο και τελευταίο σταθμό στην Ηλιούπολη, αφού υπόγεια και γρήγορα, χωρίς καμία όχληση στη λειτουργία της πόλης, έσκαψε και κατασκεύασε 4.655 μέτρα έτοιμης σήραγγας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς και πρόσθεσε πως απομένει ένα μικρό τελευταίο τμήμα έως τη σύνδεσή του με τη σήραγγα που οδηγεί στον λειτουργούντα σταθμό Αγ.Δημήτριο.

Σήμερα, διευκρίνισε, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των σταθμών ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ και βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη οι εργασίες αρχιτεκτονικών τελειωμάτων, δηλαδή η εγκατάσταση γρανιτών, μαρμάρων, κλπ.

Στο σταθμό ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ έχει κατασκευαστεί το κέλυφος, και αμέσως μετά την απομάκρυνση του Μετροπόντικα θα κατασκευαστούν οι όροφοι του σταθμού.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εκσκαφές στον σταθμό ΑΛΙΜΟ που εμφανίζει μικρή καθυστέρηση λόγω των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων και των σχετικών εγκρίσεων από το ΚΑΣ.

Τέλος, πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή και ξεκίνησαν τα αρχιτεκτονικά τελειώματα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης 8 συρμών μετά τον τερματικό Σταθμό του Ελληνικού, μήκους υπόγειας σήραγγας 897 μ.

Σε όλους τους σταθμούς έχει προβλεφθεί η δημιουργία Σταθμών Μετεπιβίβασης από και προς λεωφορειακές γραμμές, καθώς και η κατασκευή χώρων στάθμευσης ΙΧ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα