«Βουτιά» για τη μετοχή της Fortis

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 12:04
UPD:14:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

Σημαντική πτώση, που άγγιξε έως και το 12%, καταγράφει σήμερα η μετοχή της Fortis, στον απόηχο δημοσιεύματος της De Telegraaf, σύμφωνα με το οποίο το ολλανδικό τμήμα της ABN Amro Holding έχει αρχίσει να χάνει τους πελάτες του.

Υπενθυμίζεται ότι η βελγο-ολλανδική εταιρεία απέκτησε πέρυσι τη μονάδα καταναλωτικής τραπεζικής της ABN Amro στην Ολλανδία, στο πλαίσιο εξαγοράς της τελευταίας από κοινοπραξία που συνέστησε με τις Royal Bank of Scotland και Banco Santander.

Οι μετοχές της Fortis υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 78 σεντς στα 5,75 ευρώ, διευρύνοντας τη χθεσινή πτώση ύψους 6,3% και διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 14 δισ. ευρώ. Νωρίτερα, είχαν διαμορφωθεί σε χαμηλά 14 ετών, στα 5,5 ευρώ.

Ο επικεφαλής της ABN Amro στην Ολλανδία, Jan Peter Schmittman, φέρεται να ξεκαθάρισε πάντως ότι οι πελάτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη ρευστότητα της Fortis.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Fortis διαψεύδει τα περί προβλημάτων ρευστότητας και επισημαίνει ότι διαθέτει χρηματοδοτική βάση ύψους 300 δισ. ευρώ και ισχυρούς δείκτες φερεγγυότητας (solvency ratio).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα