Απώλειες άνω των τριών δολαρίων για το πετρέλαιο

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 13:07
UPD:13:16

Απώλειες άνω των τριών δολαρίων καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μετά τη διακοπή των συνομιλιών για τη διάσωσή του στον Λευκό Οίκο.

Οι διαπραγματεύσεις για την έγκριση του σχεδίου, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 700 δισ. δολάρια, έφτασαν σε αδιέξοδο χθες, με μερίδα Ρεπουμπλικάνων να δηλώνει πως δεν προτίθεται να ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Στις 12.32’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε κατά 3,10 δολάρια στα 104,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 101,76 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 2,84 δολάρια.

«Η γενική κατεύθυνση της αγοράς είναι καθοδική, διότι το οικονομικό κλίμα και οι οικονομικές προοπτικές είναι αδύναμες», σημειώνει αναλυτής της Purvin & Gertz.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν υποχωρήσει από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία είχαν εκτιναχθεί τον Ιούλιο, πάνω από τα 147 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι κλυδωνισμοί στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές και το υψηλό κόστος των καυσίμων έπληξαν τη ζήτηση στις ΗΠΑ και σε άλλα ανεπτυγμένα κράτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα