Fortis: Διαψεύδει τα περί προβλημάτων ρευστότητας

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 14:15
UPD:14:19

Η Fortis δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, ξεκαθάρισε σήμερα η βελγο-ολλανδική τράπεζα, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της De Telegraaf, το οποίο οδήγησε τη μετοχή της σε πτώση για πέμπτη συνεχή μέρα.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία διαψεύδει τα περί προβλημάτων ρευστότητας και επισημαίνει ότι διαθέτει χρηματοδοτική βάση ύψους 300 δισ. ευρώ και ισχυρούς δείκτες φερεγγυότητας (solvency ratio). Παρόλ’ αυτά, διευκρινίζει πως εξετάζει την πώληση περισσότερων μη βασικών δραστηριοτήτων της από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

«Η εξέλιξη στις τιμές των μετοχών αυτές τις μέρες αντικατοπτρίζουν στην ουσία μεγαλύτερη νευρικότητα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Fortis Χέρμαν Βέργουιλστ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο CEO της Fortis σημείωσε ότι επιπλέον πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που δεν συμπεριλαμβάνονται στις βασικές δραστηριότητες της τράπεζας εναρμονίζονται με τους όρους του σχεδίου που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι η τράπεζα έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσε να πουλήσει, αν χρειαστεί.

Η μετοχή της Fortis υποχώρησε για πέμπτη συνεχή ημέρα την Παρασκευή, παραμένοντας με δυσκολία πάνω από το χαμηλό 14ετίας της Πέμπτης, καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι η τράπεζα θα μπορούσε να είναι το επόμενο θύμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της De Telegraaf, το ολλανδικό τμήμα της ABN Amro Holding, το οποίο είχε αποκτήσει η βελγο-ολλανδική εταιρεία πέρυσι, έχει αρχίσει να χάνει τους πελάτες του. Ο επικεφαλής της ABN Amro στην Ολλανδία φέρεται να ξεκαθάρισε πάντως ότι οι πελάτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη ρευστότητα της Fortis.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα