Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 07:10

ΠΤΩΤΙΚΑ για πέμπτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών και των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής κινήθηκαν πτωτικά εν μέσω ανησυχιών ότι το σχέδιο οικονομικής διάσωσης των ΗΠΑ για την αναζωογόνηση της αγοράς δεν θα ανακόψει την παγκόσμια οικονομική συρρίκνωση.

Ο MSCI Asia Pacific σημείωνε απώλειες 0,7% φθάνοντας στις 112,98 μονάδες στις 11:07 π.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 28% φέτος καθώς η κρίση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ επηρέασε αρνητικά την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,5% φθάνοντας στις 11.947,65 μονάδες, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε εταιρείες των οποίων τα κέρδη ανθίστανται στην οικονομική συρρίκνωση.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σε τέσσερις μήνες σημείωσαν την εβδομάδα που πέρασε οι μετοχές στις ΗΠΑ με τον Standard & Poor's 500 Index να υποχωρεί 3,3% εν μέσω ανησυχιών ότι το αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα εγκρίνει το οικονομικό σχέδιο διάσωσης.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,1% στις 26 Σεπτεμβρίου ενώ ο χαλκός και το νικέλιο κινήθηκαν επίσης πτωτικά. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε 1,6%, πλησιάζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα σε δύο χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα