Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 13:57
UPD:19:02

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της ΔΕΗ και την οικονομική διαχείριση της Επιχείρησης κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, στρεφόμενη κατά της διοίκησης της Επιχείρησης.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα αποτελέσματα του β' εξαμήνου του 2008 θα είναι χειρότερα από αυτά του α' εξαμήνου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αύξηση των δαπανών για εισαγόμενα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αγορές ενέργειας από Τρίτους για την πλήρη κάλυψη της ζήτησης, καθώς και δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, υπερβαίνει σημαντικά τις αρχικές προβλέψεις της διοίκησης, υπερκαλύπτοντας -όπως υποστηρίζει- κατά πολύ τις αυξήσεις των εσόδων που προκύπτουν από την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας και τις αυξήσεις των τιμολογίων του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί κατάρρευσης της Επιχείρησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι η παρουσίαση των γεγονότων είναι ελαφρώς διαστρεβλωμένη και πρόσθεσε:

«Οι δεδομένες αυξήσεις των τιμών των καυσίμων ήταν αναμενόμενο να επηρεάσουν τα οικονομικά αποτελέσματα μιας επιχείρησης, που βασίζεται στη χρήση αυτών των πρώτων υλών».

«Οι τιμές ενέργειας πέφτουν και η χώρα μας έχει από τα πιο φτηνά τιμολόγια στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα