Κάτω από τα 104 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 14:50

Πτώση άνω των τριών δολαρίων σημειώνουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές, υπό την πίεση του ισχυρού δολαρίου και εν μέσω ενδείξεων ότι η χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε στις ΗΠΑ έκανε «απόβαση» και στην Ευρώπη.

Οι κυβερνήσεις Βελγίου, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου υιοθέτησαν σχέδιο διάσωσης του βελγο-ολλανδικού τραπεζικού ομίλου Fortis, ενώ η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε να εθνικοποιήσει την Bradford & Bingley.

Στο μεταξύ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το αμερικανικό Κογκρέσο ετοιμάζεται να εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ύψους 700 δισ. δολαρίων.

Στις 14.02’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αργού υποχωρούσε κατά 3,55 δολάρια στα 103,34 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα «βυθιστεί» έως και τα 102,56 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 100,18 δολάρια το βαρέλι, παρουσιάζοντας απώλειες 3,36 δολαρίων.

Όπως τονίζει ο διευθυντής Ασίας της Hudson Capital Energy, υπάρχουν δυο παράγοντες που επιδρούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά. «Ο ένας είναι ο βραχυπρόθεσμος αντίκτυπος του ράλι που σημειώνει το δολάριο και ο δεύτερος είναι οι τρέχουσες ανησυχίες για τη ζήτηση στις ΗΠΑ και αλλού», σημειώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα