Βέλγιο: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της Dexia

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 07:11

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου και οι εκπρόσωποι των τριών αυτόνομων περιοχών συνέχιζαν, μέχρι και τις 5 σήμερα το πρωΐ (6 ώρα Ελλάδας) τις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του κεφαλαίου της γαλλο-βελγικής τράπεζας Dexia με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία πριν από το άνοιγμα των αγορών.

«Συνεχίζεται ακόμη», ανέφερε ο Πέτερ Πούλισεν, ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού Ιβ Λετέρμ. «Ελπίζουμε να έχουμε κάτι πριν από τις 9 το πρωΐ», πρόσθεσε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν επίσης ένας εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης (σύμβουλος της υπουργού Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ), ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου και εκπρόσωποι των Βέλγων μετόχων.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Λετέρμ ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Βαλονίας, της Φλάνδρας και των Βρυξελλών συμφώνησαν «επί της αρχής» με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συμμετάσχουν σε μια «κοινή προσπάθεια» για τη διάσωση της τράπεζας, το δεύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης στο Βέλγιο μετά τη Fortis.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα