Ανοδος του χαλκού για πρώτη ημέρα

Σε σύνολο πέντε ημερών
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 08:17

ΑΝΟΔΙΚΑ για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών στην Ασία κινήθηκε ο χαλκός καθώς οι εργαζόμενοι στο τρίτο μεγαλύτερο ορυχείο στο Περού προγραμματίζουν απεργία, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι προμήθειες θα διαταραχθούν.

Ο χαλκός κινήθηκε ανοδικά και μετά την έγκριση του σχεδίου διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα ύψους 700 δισ. δολ. από τη Γερουσία των ΗΠΑ, το οποίο ενδέχεται να σταθεροποιήσει τις αγορές και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

Το βιομηχανικό μέταλλο για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο έως 1,5% φθάνοντας στα 6.250 δολ. ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange (LME) και διαπραγματεύθηκε στα 6.242 δολ. στις 9:53 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης.

Ο χαλκός για παράδοση Δεκεμβρίου στο Comex του Χρηματιστηρίου στη Ν. Υόρκη (Nymex) σημείωσε άνοδο 0,7% φθάνοντας στα 2,81 δολ. η λίμπρα την ίδια ώρα. Κλειστές είναι οι αγορές αυτήν την εβδομάδα στην Κίνα λόγω εορτών.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στα 2.425 δολ. ο τόνος, ο ψευδάργυρος κέρδισε 1,1%, φθάνοντας στα 1.686 δολ. και το νικέλιο σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στα 16.000 δολάρια. Ο μόλυβδος και ο κασσίτερος δεν είχαν διαπραγματευθεί έως τις 10:04 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα