Σερβία: 540 εκατ. ευρώ για τον πανευρωπαϊκό άξονα 10

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 09:17

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) θα χορηγήσει δάνειο συνολικού ύψους 540 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των τμημάτων του πανευρωπαϊκού μεταφορικού άξονα υπ αριθμ. 10, εκ των οποίων τα 240 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την κατασκευή του τμήματος Leskovac - Presevo και τα υπόλοιπα 300 εκατ ευρώ για την κατασκευή του τμήματος Nis – Dimitrovgrad.

Στη σχετική συμφωνία κατέληξε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Mladjan Dinkic και ο επικεφαλής του τμήματος δανειοδοτήσεων νοτιοανατολικής Ευρώπης της ΕΤΕ, κ. Dominik Kerbin, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αποστολή της ΕΤΕ που θα επισκεφτεί τη Σερβία στα μέσα Νοεμβρίου θα προβεί στον καθορισμό των τεχνικών λεπτομερειών του δανείου. Αναμένεται πως η χρονική περίοδος του δανείου θα είναι διάρκειας 25 ετών με περίοδο χάριτος διάρκειας μεταξύ 5 και 7 ετών και επιτόκιο ύψους ίσου με το Euribor +0,2%. Οι παραπάνω όροι κρίνονται ιδιαίτερα ευνοϊκοί σε σχέση με αυτούς που επικρατούν στην αγορά. Η χρηματοδότηση των 2 έργων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα