Μ. Σάλλας: «Υψηλή» η ρευστότητα της Πειραιώς

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 13:21

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει σήμερα υψηλή ρευστότητα, πάνω από τα όρια που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ οι καταθέσεις της αυξάνονται καθημερινά και στο εννεάμηνο υπερέβησαν σε ρυθμό αύξησης το 45%, επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος της τράπεζας Μιχάλης Σάλλας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την χρηματοπιστωτική κρίση και τις επιπτώσεις της, στο περιθώριο της εκδήλωσης υπογραφής της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Τράπεζας Πειραιώς για τη χρηματοδότηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Σάλλας ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της τράπεζας για το εννεάμηνο «τα οποία όπως και στα προηγούμενα τρίμηνα είναι και πάλι θετικά», θα ανακοινωθούν νωρίτερα, στις 20 Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τόνισε ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, «διότι οι ελληνικές τράπεζες δεν εκτέθηκαν στα λεγόμενα τοξικά ομόλογα και είναι απολύτως υγιείς».

«Στην Ελλάδα, οι τράπεζες έχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα μας. Για την Τράπεζα Πειραιώς, για την οποία μπορώ να μιλήσω ειδικότερα, η εμπιστοσύνη των πελατών μας επιβεβαιώνεται κάθε ημέρα», υπογράμμισε ο κ. Σάλλας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα