Ομαδικές αγωγές ΙΝΚΑ στις τράπεζες

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 18:41

Στην κατάθεση ομαδικών αγωγών προς τις τράπεζες, για την απαίτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων από δανειολήπτες προχωράει το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών.

Σε ανακοίνωση του ΙΝΚΑ υπενθυμίζεται ότι κρίθηκαν παράνομα και καταχρηστικά τα έξοδα προμήθειας, πού πλήρωσαν στις Τράπεζες οι καταναλωτές, σύμφωνα με συμβάσεις δανείου και, μπορούν οι δανειολήπτες να τα διεκδικήσουν και να τα λάβουν πίσω, όπως και για τις ποινές πρόωρης εξόφλησης (πέναλτι), που απαίτησαν και εισέπραξαν οι Τράπεζες όταν κάποιος καταναλωτής - δανειολήπτης, καταβάλλει το υπόλοιπο χρηματικό ποσό του δανείου και το εξοφλεί πριν τη λήξη που αναφερόταν στην σύμβασή τους.

Οι δύο οργανώσεις καλούν τους δανειολήπτες να καταθέτουν στα γραφεία τους: αντίγραφο της σύμβασης του δανείου και αντίγραφο της αποδείξεως των εξόδων προμήθειας πού πλήρωσε ο δανειολήπτης.

Στη συνέχεια δίδεται η εξουσιοδότηση στους νομικούς συμβούλους των οργανώσεών και γίνεται η κατάθεση των ομαδικών αγωγών προς τις τράπεζες, για την απαίτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων και με την έκδοση αποφάσεως, ακολουθεί η επιστροφή των χρημάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα