Αυστραλία: Επενδύει 20 δισ. δολάρια σε έργα υποδομής

Λόγω της χρηματοοικονομικής κρίσης
Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 09:31

Ποσό ύψους 20 δισ. δολαρίων από το Ταμείο για το Μέλλον (Future Fund) σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η αυστραλιανή κυβέρνηση, ως «πακέτο σωτηρίας» για το πρόβλημα ρευστότητας που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, λόγω της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης του Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τις πολιτειακές κυβερνήσεις παρουσία του πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ, αποφασίστηκε η άμεση απελευθέρωση των 20 δισ. δολαρίων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε έργα υποδομής της χώρας.

Μετά τη συνάντηση, ανακοινώθηκε ότι το Ταμείο «Χτίζοντας την Αυστραλία» (Building Australia Fund), που, όπως είχε πρόσφατα ανακοινωθεί, θα χρησιμοποιήσει χρήματα από το Future Fund, πρόκειται να ολοκληρώσει τις απαραίτητες μελέτες προκειμένου τα έργα υποδομής να ξεκινήσουν εντός του 2008 και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Σε συνέντευξή του, ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι το μέτρο αυτό θεωρήθηκε απαραίτητο προκειμένου να τονωθεί η οικονομία και να αντιμετωπισθεί το παγκόσμιο πρόβλημα ρευστότητας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα