Τη Βουλή ενημερώνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 10:15

Προσπάθειες να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της ΔΕΗ, επιχειρεί η διοίκησή της. Σε πρώτη φάση ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια, να ενημερώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ηδη σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός αποδέχτηκε το αίτημα του επικεφαλής της ΔΕΗ και μένει να καθοριστεί η ημερομηνία για τη σύγκληση της επιτροπής. Ο κ. Αθανασόπουλος στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό, επισημαίνει ότι τα ανακοινωθέντα από την επιχείρηση δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα προκάλεσαν αρνητικά δημοσιεύματα σχετικά με τις προοπτικές της Επιχείρησης.

«Επειδή, προφανώς, δεν έχει καταστεί δυνατόν να αναδειχθούν και να επικοινωνηθούν επαρκώς τα συγκεκριμένα αίτια και οι παράγοντες που συντελούν στην αρνητική πορεία των αποτελεσμάτων της Επιχείρησης» αναφέρεται στην επιστολή, «έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα σε βάρος αυτής, κάτι που δυσχεραίνει την υλοποίηση του αναγκαίου προγράμματος εκσυγχρονισμού της, ιδίως στις συνθήκες κρίσης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που βιώνουμε σήμερα».

«Με αυτή την αφετηρία και με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των μελών της Εθνικής Αντιπροσωπείας που συγκροτούν την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η διοίκηση της ΔΕΗ προτείνει την εμφάνισή της ενώπιον αυτής, καθώς κάτι τέτοιο θα της έδινε τη δυνατότητα να παράσχει διευκρινίσεις για κάθε πτυχή σχετικά με αυτά τα θέματα» καταλήγει η επιστολή Αθανασόπουλο προς τον κ. Φώλια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα