Κοντά στα 93 δολάρια η τιμή του αργού

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 11:14

Κοντά στα 93 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί σήμερα η τιμή του πετρελαίου, εν μέσω προβληματισμού για το κατά πόσο το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης θα είναι αρκετό να εμποδίσει μια περαιτέρω πτώση της ζήτησης.

Σήμερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει για το «πακέτο σωτηρίας» του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις ΗΠΑ, το οποίο αν και εγκρίθηκε την Τετάρτη από τη Γερουσία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να δώσει ώθηση στις αγορές.

Στις 9.51’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 77 σεντς στα 93,20 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, είχε μειωθεί έως και στα 92,81 δολάρια.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent κατέγραφε απώλειες 54 σεντς, διαμορφούμενη στα 90,02 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει κάτω από τα 90 δολάρια, για πρώτη φορά από τις 17 Σεπτεμβρίου.

«Οι traders παρακολουθούν την έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το σχέδιο διάσωσης», αναφέρει σε σημερινό σημείωμά του αναλυτής της Hudson Capital Energy. Όπως παρατηρεί, «δυστυχώς, αν και ένα «όχι» πιθανόν να οδηγήσει σε οικονομική διολίσθηση, ένα «ναι» ενδεχομένως να μην προκαλέσει τίποτα περισσότερο από αυξημένη αστάθεια σε όλες τις αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα