MUFG: Σε συνομιλίες με Morgan Stanley για συγχώνευση των χρηματιστηριακών μονάδων

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 14:17

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης της χρηματιστηριακής μονάδας της στην Ιαπωνία με την αντίστοιχη μονάδα της Morgan Stanley μελετά η Mitsubishi UFJ Financial Group, σε μια συμφωνία η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία του τρίτου μεγαλύτερου χρηματιστηριακού οίκου στην Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει σήμερα ο ξένος Τύπος, η Mitsubishi UFJ Securities θεωρεί τη συγχώνευση αυτή ως έναν τρόπο για να επεκτείνει τις εγχώριες δραστηριότητές της και την παρουσία της στις εταιρικές εξαγορές και στις μεσολαβήσεις επί συγχωνεύσεων – περιοχές στις οποίες διαπρέπει η αντίστοιχη μονάδα της Morgan Stanley.

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, άλλη ένα πλεονέκτημα της συγχώνευσης είναι ότι θα ενώσεις τις πελατειακές βάσεις των δύο μονάδων.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ ξεκαθάρισε ότι οι δύο όμιλοι δεν έχουν συγκεκριμένα σχέδια για τη συγχώνευση των μονάδων τους στη δεδομένη στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας η MUFG εξαγόρασε ποσοστό 21% στην Morgan Stanley, έναντι εννέα δισ. δολαρίων, σε προνομιούχες μετοχές μετατρέψιμες σε κοινές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα