ΥΠΑΝ: Ανάκληση ανατιμήσεων σε 3.443 κωδικούς προιόντων

Γ. Βλάχος: «Καμία ανατίμηση πλέον χωρίς έλεγχο και εξηγήσεις»
Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 15:39

Σε ανάκληση ανατιμήσεων, που φτάνουν μέχρι και 70,86%, σε 3.443 κωδικούς προιόντων προχωρούν 17 από τις 39 εταιρείες λιανικού εμπορίου που είχαν ενημερώσει το υπουργείο Ανάπτυξης από 1 έως και 26 Σεπτεμβρίου ότι θα προβούν σε μεταβολές τιμών.

Αυτό έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Βλάχος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι καμία ανατίμηση δεν θα περνάει πλέον χωρίς ελεγχο, χωρίς εξηγήσεις και χωρίς στοιχεία στη λιανική πώληση.

«Το λιανικό εμπόριο διακινεί στη χώρα μας περίπου 100.000 κωδικούς από δεκάδες εταιρείες. Από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι και 26 Σεπτεμβρίου 39 εταιρείες που διακινούν 14.881 κωδικούς ανακοίνωσαν μεταβολές σε συνολικά 4.578 κωδικούς από τους οποίους 4.434 παρουσιάζουν αύξηση και 144 παρουσιάζουν μείωση», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μετά από εντατικούς ελέγχους και αναλυτική διερεύνηση στα κοστολόγια των εταιρειών, μέχρι στιγμής 17 εταιρείες ανακαλούν τις αυξήσεις σε 3.443 κωδικούς, ενώ εξετάζονται ακόμη τα κοστολόγια των υπολοιπων κωδικών που εμφανίζονται να αυξάνονται».

«Τις προσεχείς ημέρες -συμπλήρωσε ο κ. Βλάχος- θα προχωρήσουμε σε νέες ανακοινώσεις για τους κωδικούς που εμφανίζονται να αυξάνονται και βρίσκονται υπό διερευνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπυοργείου Ανάπτυξης».

Επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε την επιβολή προστίμων 68.000 ευρώ στην εταιρεία Έδεσμα ΑΕΒΕ Παραγωγή και Εμπορία Τροφίμων και 77.000 ευρώ στην εταιρεία Αφοι Φακλάρη Εμπορία και Τυποποίηση Ελαιολάδου - Σπορελαίου γιατί δεν τηρήθηκε η προσθεσμία μεταξύ αναγγελίας και εφαρμογής του τιμολοκαταλόγου και για μη υποβολή κοστολογίων και λοιπών στοιχείων που τους ζητήθηκαν από το υπουργείο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Βλάχος έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα με τις εταιρείες που προχώρησαν σε ανακληση των ανατιμήσεών τους. Πιο αναλυτικά, στα τροφιμα και τα χαρτικά ήταν οι ΙΟΝ, Αλλατίνη, Καλάς - Καλαμαράκης Προίκας Πατραϊκή Χαρτοποιία και Χαρτοποιία Θράκης, στα λιπαντικά οι Mamidoil-Jetoil, Shell και Total, στα χρώματα και τα βερνίκια οι εταιρείες Αφοι Γιαννίδη και Χρωτέξ, στον τομέα των ελαστικών οι εταιρείες Θεοχαράκης Pirelli, Good Year, Dunlop Ελλάς και από τις εταιρείες σκυροδέματος η ΑΤΒΕ Νικ. Κούρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα