Allianz: Τονωτική «ένεση» 2,5 δισ. δολ. στην Hartford

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008 15:09

Επένδυση ύψους 2,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε πως θα λάβει από την Allianz η Hartford Financial Services, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με επενδυτικές απώλειες άνω των δύο δισ. δολαρίων, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των συμμετοχών της στον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, η Hartford αποκάλυψε ότι ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος συμφώνησε να αγοράσει προνομιούχες μετοχές αξίας 750 εκατ. δολαρίων, στην τιμή των 31 δολαρίων έκαστη, και υποτελή χρεόγραφα μειωμένης εξασφάλισης, αξίας 1,75 δισ. δολαρίων, με απόδοση 10%.

Η Allianz θα λάβει επίσης δικαιώματα αγοράς κοινών μετοχών, αξίας 1,75 δισ. δολαρίων, στην τιμή των 25,32 δολαρίων ανά μετοχή, υποκείμενα στην έγκριση των επενδυτών.

«Αναλαμβάνουμε αποφασιστική δράση προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Hartford θα διατηρήσει επαρκή κεφαλαιοποίηση για μακροπρόθεσμη επιτυχία», δήλωσε ο Ραμανί Αγιέρ, διευθύνων σύμβουλος της παρόχου επενδυτικών προϊόντων και ασφαλειών ζωής.

Η Hartford προειδοποίησε επίσης ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ζημίες 8,50 δολαρίων με 8,80 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα