ΥΠΕΠΘ: 25 εκατ.€ για την ανάπτυξη εθνικού συστήματος αξιολόγησης των ΑΕΙ

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008 16:39

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στην κατηγορία πράξης «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος αξιολόγησης, διασφάλιση της ποιότητας και τεκμηρίωσης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης», συνολικού προϋπολογισμού 25.000.000 €, ανακοίνωσε το ΥΠΕΠΘ, στο πλαίσιο της νέας περιόδου του Επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2007-2013».

Στόχος της πράξης είναι η ανάπτυξη και λειτουργία του εθνικού συστήματος αξιολόγησης της ποιότητας της ανώτατης εκπαίδευσης. Θα περιλαμβάνει ενέργειες για την ανώτατη εκπαίδευση και θα στηρίζεται σε συνολική και συστηματική μελέτη των παραγόντων εκείνων που επηρεάζουν άμεσα την ανώτατη εκπαίδευση με στόχο τη βελτίωσή της.

Όπως διευκρινίζεται, στο πλαίσιο της πράξης αυτής χρηματοδοτούνται οι εξής δράσεις:

· η οργάνωση του συστήματος αξιολόγησης,

· η πλαισίωση της Αρχής με εξειδικευμένο επιστημονικό και διοικητικό/ τεχνικό δυναμικό,

· η ανάπτυξη της μεθοδολογικής υποδομής του συστήματος αξιολόγησης,

· η δημιουργία μητρώου αξιολογητών στην Α.ΔΙ.Π.,

· η δημιουργία αρχειακού υλικού δεικτών αξιολόγησης ανά Τμήμα κλπ. και

· η ενεργοποίηση και υλοποίηση των ενεργειών εξωτερικής και εσωτερικής αξιολόγησης των Τμημάτων των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

«Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων είναι προϋπόθεση για τη βελτίωση της ποιότητας και για την ένταξη των δημοσίων ΑΕΙ στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όπως υπογράμμισε, «εγκρίνονται 25 εκατ.€ προκειμένου να διασφαλιστούν οι πόροι για την προώθηση αυτού του εγχειρήματος με την έναρξη και της εξωτερικής αξιολόγησης που ενώ πριν από ένα περίπου χρόνο αφορούσε μόλις 45 με 47 Τμήματα, σήμερα αφορά 150 περίπου Τμήματα, τα οποία έχουν ήδη εισαχθεί σε αυτή τη διαδικασία και αυξάνονται συνεχώς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα