Οριστική δικαστική απόφαση υπέρ της Μυτιληναίος στο Βελιγράδι

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2001 15:15
UPD:15:39

Το ανώτατο Οικονομικό Δικαστήριο του Βελιγραδίου εξέδωσε πρόσφατα απόφαση με την οποία επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Οικονομικού Δικαστηρίου και έκανε δεκτή και σε δεύτερο βαθμό την αγωγή της Μυτιληναίος Α.Ε. κατά της τράπεζας Jugobanka A.D. Το Δικαστήριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Μυιληναίος Α.Ε. υποχρεώνει την τράπεζα να καταβάλει στην ελληνική εταιρεία το ποσό των 46,92 εκατ. δολ. με νόμιμο τόκο από τον Αύγουστο του 1999.

Τις εγγυητικές επιστολές είχε εκδώσει η τράπεζα υπέρ της Μυτιληναίος για την εξασφάλιση της τήρησης των υποχρεώσεων των εταιρειών Trepca και Genex, που προέκυπταν από την πενταετή σύμβαση της ελληνικής εταιρείας με το μεταλλουργικό συγκρότημα Τrepca του Κοσσυφοπεδίου και την κρατική εταιρεία εξαγωγικού εμπορίου Genex του Βελιγραδίου.

Οι εγγυητικές αυτές επιστολές κατέπεσαν κατόπιν αιτήσεως της Μυτιληναίος ΑΕ τον Αύγουστο του 1999 μετά την καταγγελία της συμβάσεως εκ μέρους της τελευταίας. Η απόφαση του Ανωτέρου Οικονομικού Δικαστηρίου του Βελιγραδίου είναι πλέον οριστική, καθώς επίσης και εκτελεστή. Σε περίπτωση, μάλιστα, που η τράπεζα δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου, θα ακολουθήσει αναγκαστική είσπραξή της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα