Κέρδη σημειώνει ο χρυσός

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 07:45

ΑΝΟΔΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκε ο χρυσός εν μέσω αύξησης της ζήτησης του πολύτιμου μετάλλου ως εξασφάλιση έναντι της χρηματοπιστωτικής κρίσης που επιδεινώνεται στην Ευρώπη και της πτώσης των μετοχών και των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής παγκοσμίως.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στα χρηματιστήρια του πλανήτη και η χρηματιστηριακή αξία μειώθηκε πλέον των 2 τρισ. δολ., το αργό πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από 90 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 2,9% μετά την υποχώρησή του 4,9% την εβδομάδα που πέρασε, καθώς εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών στις ΗΠΑ, ύψους 700 δισ. δολαρίων.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,8% φθάνοντας στα 866,17 δολ. η ουγγιά στις 9:13 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 1,1% φθάνοντας στα 11,1650 δολ. η ουγγιά.

Πτωτικά για τέταρτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα επιδεινώσει την παγκόσμια ύφεση.

Τις μεγαλύτερες απώλειες από το 1987 σημείωσαν χθες οι μετοχές στη Βρετανία, ενώ στις ΗΠΑ ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA) υποχώρησε κάτω από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια. Οι μετοχές της Bank of America Corp. και της Citigroup Inc. έκαναν βουτιά πλέον του 5% μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης για την στήριξη της Hypo Real Estate Holding AG και την εξαγορά σκελών της βελγικής Fortis, από την γαλλική BNP Paribas SA.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) υποχώρησε 5,8%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 16 Αυγούστου του 2007. Ο ψευδάργυρος υποχώρησε 2,9%, ο χαλκός 7,5% και το νικέλιο 5,6%.

Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε σήμερα ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στα 866,70 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Το πολύτιμο μέταλλο για παράδοση Αυγούστου σημείωσε άνοδο 2% φθάνοντας στα 2.770 γιέν το γραμμάριο (856 δολ. η ουγγιά) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο (Tocom) στις 9:46 π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα