ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ: Κλειστά τα καταστήματα στις 22 Οκτωβρίου

Διαμαρτυρία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 13:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο κλείσιμο των καταστημάτων τους θα προχωρήσουν στις 22 Οκτωβρίου έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις διοικήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην κυβερνητική πολιτική.

Η πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και ασφαλιστικό οδηγεί σε συρρίκνωση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος και τόνισε ότι «οι άλλες κυβερνήσεις στην ΕΕ, πέρα από τα μέτρα που λαμβάνουν λόγω της διεθνούς κρίσης, λαμβάνουν μέτρα και για την ενίσχυση των μικρομεσαίων, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση».

Ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε επίσης ότι η κινητοποίηση που οργάνωσαν από κοινού ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ θα πραγματοποιηθεί ως αντίδραση στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, τα οποία -όπως είπε- θα οδηγήσουν σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις. Θα προσπαθήσουν επίσης να αποτρέψουν την κατάρρευση του ΟΑΕΕ, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Δ. Αρμενάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον προϋπολογισμό υπογράμμισε: «Εμείς δώσαμε. Δεν αντέχουμε άλλο. Σε άλλα εισοδήματα θα πρέπει να στραφεί για φορολόγηση η κυβέρνηση».

Ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσει να ασχολείται η κυβέρνηση μόνο με την περιστολή των δαπανών και να προωθήσει μέτρα που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και –όπως χαρακτηριστικά είπε- «θα πέσουν λεφτά την αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα