Αυτοκίνητο ειδικά για γυναίκες στο Ιράν

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 14:43
UPD:14:47

Αυτοκίνητα ειδικά για γυναίκες σχεδιάζει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του Ιράν.

Θα διαθέτει χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στη διεθνή αγορά αλλά στο ανδροκρατούμενο Ιράν θεωρούνται «γυναικεία». Μεταξύ αυτών είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, οι ηλεκτρονικοί μηχανισμοί βοήθειας στο παρκάρισμα, το σύστημα πλοήγησης και ένας ειδικός γρύλος για ευκολότερη αλλαγή τροχών, υποδηλώνοντας ότι οι γυναίκες οδηγοί υπολείπονται σε ικανότητες μηχανολογικής φύσεως έναντι των ανδρών.

Επίσης, θα εγκατασταθούν συστήματα συναγερμού σε περίπτωση που σκάσουν τα λάστιχα. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει σε παλ «θηλυκά» χρώματα με εσωτερικό σχεδιασμό για γυναικεία γούστα. Επιπλέον θα διαθέτει οπτικοακουστικά ψυχαγωγικά συστήματα για τα παιδιά.

Η Iran Khodro, η κατασκευάστρια εταιρεία κρατικής υποστήριξης, δήλωσε ότι τα πρώτα μοντέλα θα τεθούν προς πώληση τον επόμενο Ιούνιο ώστε να συμπέσουν με την Ημέρα των γυναικών στο Ιράν. Το αυτοκίνητο θα ανήκει στην κατηγορία Samand, η οποία αναμένεται να εξαχθεί σε συμμαχικές χώρες όπως η Συρία και η Βενεζουέλα. Ωστόσο, το αυτοκίνητο των γυναικών στοχεύει απευθύνεται στην εγχώρια ιρανική αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα