MetLife: Προς πώληση μετοχών μετά την κάμψη της κερδοφορίας

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2008 09:43

Σε άντληση νέων κεφαλαίων σχεδιάζει να προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλειών ζωής στις ΗΠΑ, μετά την κάμψη των κερδών της στο τρίτο τρίμηνο έως και 48%.

Ειδικότερα, η MetLife πρόκειται να πουλήσει 75 εκατ. μετοχές, αξίας 2,8 δισ. δολαρίων βάσει των τρεχουσών τιμών, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Στόχος της εταιρείας είναι να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι διαθέτει επαρκή ρευστότητα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MetLife Ρόμπερτ Χένρικσον. Την περασμένη εβδομάδα, αναλυτής της Atlantic Equities είχε προβλέψει ότι η εταιρεία πιθανόν να προχωρούσε σε αύξηση του κεφαλαίου της προκειμένου να εξαγοράσει πάγια της AIG.

Η MetLife ανακοίνωσε σήμερα πως τα λειτουργικά κέρδη της στο τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν σε περίπου 600 εκατ. δολάρια με 675 εκατ. δολάρια. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε εμφανίσει κέρδη 1,16 δισ. δολαρίων.

Ο Χένρικσον απέσυρε τις προβλέψεις του για τα ετήσια κέρδη της εταιρείας, καθώς η πτώση των χρηματιστηρίων έπληξε τις αποδόσεις της εταιρείας ενώ η ύφεση στην αγορά κατοικίας ώθησε προς τα κάτω την αξία των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα