Γαλλία: Ανθεκτική παρά την επιβράδυνση η οικονομία- Η προσοχή στη Γερμανία

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 10:24
UPD:10:24
EPA/IAN LANGSDON

Η οικονομία της Γαλλίας επιβραδύνθηκε αλλά παρέμεινε ανθεκτική μπροστά στους φόβους ότι η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα ύφεσης που πυροδοτήθηκε από την άνοδο των τιμών της ενέργειας και την αύξηση των επιτοκίων.

Έτσι, η γαλλική οικονομία της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 0,2% το γ' τρίμηνο, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών παρέμειναν στάσιμες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου, η οικονομία της Γαλλίας ενισχύθηκε από την ανάκαμψη των υπηρεσειών αναψυχής και του τουρισμού μετά τα lockdown, αν και οι επιπτώσεις του πληθωρισμού αρχίζουν να την επηρεάζουν αρνητικά.

Ξεχωριστή έκεθση έδειξε ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή στη Γαλλία αυτόν τον μήνα ήταν η ταχύτερη από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή δεδομένων. 

Τα στοχεία είναι ενθαρρυντικά για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.Ωστόσο, τα δεδομένα για την Γερμανία, που αναμένονται αργότερα την Παρασκευή, ενδέχεται να τα επισκιάσουν. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης είναι σημαντικά εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο, και είναι πιθανό να εισέρχεται ήδη σε ύφεση.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα