Oλοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κλαυθμώνος

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2008 15:00
UPD:15:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και Συγκοινωνίες, οι οποίοι απεργούν σήμερα υπό την ομπρέλα της ΓΣΕΕ, με αίτημα την «απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων-εκποιήσεων των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών».

Οι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με τη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 21 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι σε Ολυμπιακή Αεροπορία, ΟΣΕ, Λιμάνια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ταχυδρομεία, ΕΥΔΑΠ, Συγκοινωνίες, κ.λπ., δεν θα σταματήσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για την ανατροπή της πολιτικής των εκποιήσεων και των απολύσεων, την ισχυροποίηση των επιχειρήσεων των ΔΕΚΟ, την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Στο σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας, η ΓΣΕΕ, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «την ώρα που παγκοσμίως ο Νεοφιλελευθερισμός ανακρούει “πρύμνα“ και αναιρώντας βασικές και υπαρξιακές αρχές και πολιτικές του “κρατικοποιεί” Τράπεζες και επιχειρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση επιταχύνει τις εκποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, αδιαφορώντας για τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής».

Προσθέτει δε πως αυτές οι πολιτικές της κυβέρνησης βρίσκουν ριζικά αντίθετους τους εργαζόμενους και την κοινωνία γιατί:

«1. Η εκποίηση ΟΤΕ, Ολυμπιακής Αεροπορίας, Λιμανιών, Αεροδρομίων, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ κ.α. που υποθηκεύουν το μέλλον και την προοπτική ανάπτυξης της χώρας μας, αποτελούν εθνικό έγκλημα.

2. Τις επιπτώσεις αυτών των ιδιωτικοποιήσεων θα τις πληρώσει ο ελληνισμός και η ελληνική κοινωνία λόγω της κερδοσκοπικής τιμολογιακής πολιτικής που θα εφαρμόσουν οι ιδιώτες. Η περιφερειακή ανάπτυξη και η προσφορά καθολικών υπηρεσιών θα συρρικνωθεί.

3. Οι εργαζόμενοι αυτών των επιχειρήσεων παραδίδονται “έρμαια“ στα χέρια των νέων επενδυτών. Με νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης καταργήθηκαν όλα τα εργασιακά δικαιώματα (ΣΣΕ, εσωτερικοί κανονισμοί, εργατική νομοθεσία, ΟΜΕΔ κ.λ.π)

4. Σε μια σειρά από επιχειρήσεις και οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου (Συγκοινωνίες) με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης δεν έχουν υπογραφεί ακόμα ΣΣΕ έτους 2008 παρά τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και τις προβλέψεις του νόμου.

Κορωνίδα όλων των ανωτέρω είναι η προσθήκη στο Ν/Σ “Ρυθμίσεις για θέματα μεταφορών” που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα αποζημιώσεων στο απολυόμενο προσωπικό αυτών των επιχειρήσεων!»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα