Credit Suisse: Τεράστιες ζημίες 4 δισ. φράγκων για το γ' τρίμηνο

«Μαχαίρι» σε 9.000 θέσεις εργασίας ως το 2025
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 10:55
UPD:11:11
REUTERS/ARND WIEGMANN

Τεράστιες ζημίες ανακοίνωσε η Credit Suisse για το γ' τρίμηνο και ενώ η εταιρεία προβαίνει σε ριζική αναδιάρθρωση, περικόπτοντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο όμιλος ανακοίνωσε καθαρή ζημία 4,034 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (4,09 δισεκατομμύρια δολάρια) για το τρίτο τρίμηνο,  σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για ζημιά 567,93 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Ο αριθμός ήταν επίσης πολύ χαμηλότερος από τα κέρδη των 434 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που καταγράφηκαν για το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Η τράπεζα σημείωσε ότι η ζημία αντικατοπτρίζει απομείωση αξίας 3,655 δισ. ελβετικών φράγκων που σχετίζεται με την «επανεκτίμηση των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων ως αποτέλεσμα της συνολικής στρατηγικής αναθεώρησης».

Η Credit Suisse θέλει παράλληλα να βάλει «μαχαίρι» σε 9.000 θέσεις εργασίας ως το 2025, θέλοντας το εργατικό δυναμικό της να μειωθεί σε 43.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, έναντι 52.000 που είναι σήμερα.

Η τράπεζα θέλει να μειώσει τη βάση κόστους της κατά 15%, μέσω απολύσεων και φυσικών αποχωρήσεων.

Η Credit Suisse, η οποία έχει συγκλονιστεί από αλλεπάλληλα σκάνδαλα, ανακοίνωσε σήμερα "ριζική" μεταμόρφωση της επενδυτικής της τράπεζας, πηγή βαρειών απωλειών που βύθισαν τους λογαριασμούς της στο κόκκινο, όπως και σημαντικές περικοπές στο κόστος και στο εργατικό δυναμικό της.

Η Credit Suisse παρουσίασε ένα στρατηγικό πλάνο ριζικής αναδιάρθρωσης με στόχο να επιστρέψει στην κερδοφορία και να βάλει τέλος στις ανησυχίες για τη ρευστότητά της. Αυτό περιλαμβάνει την άντληση φρέσκων κεφαλαίων από τις αγορές, αλλαγές στον βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής αλλά και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας. Εν τω μεταξύ

Η ελβετική τράπεζα σχεδιάζει να αντλήσει 4 δισ. φράγκα μέσω έκδοσης δικαιωμάτων και πώλησης μετοχών σε επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Saudi National Bank. Επίσης «σπάει» στα δύο τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής, δημιουργώντας ξεχωριστό τομέα συμβουλευτικής και κεφαλαιουχικών αγορών, αναβιώνοντας το brand First Boston. 

H αναδιάρθρωση είναι η πιο δραστική προσπάθεια έως τώρα να τονωθεί η «υγεία» και η εικόνα της Credit Suisse ύστερα από μία περίοδο τεράστιων ζημιών και διοικητικού χάους, που έπληξε το κύρος της ως ενός εκ των κορυφαίων πιστωτικών ομίλων της Ευρώπης. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα