Αποχωρεί από τη Ρωσία η Mercedes

Πώληση των μετοχών σε ντόπιο επενδυτή
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 12:49
UPD:12:59
REUTERS/Michaela Rehle


 

Η Mercedes-Benz αποσύρεται από τη ρωσική αγορά, ακολουθώντας και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοινώνοντας παράλληλα πως θα πουλήσει τις μετοχές που έχει σε θυγατρικές της βιομηχανικές και οικονομικές υπηρεσίες σε Ρώσο επενδυτή. Η Mercedes-Benz Russia ανέφερε πως οι μετοχές στις τοπικές θυγατρικές της θα πουληθούν στην αλυσίδα εμπορίας αυτοκινήτων Avtodom.

Η Mercedes είχε αναστείλει τη βομηχανική παραγωγή της στη Ρωσία στις αρχές Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως η ιαπωνική Nissan υπέστη αυτόν τον μήνα ζημιές 687 εκατ. δολαρίων αποχωρώντας από τη Ρωσία και παραδίδοντας το μερίδιό της της σε μια κρατική οντότητα έναντι ενός ευρώ. Την ίδια τακτική ακολούθησε και η Renault, η οποία πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιό της στη ρωσική Avtovaz με αντίτιμο ένα ρούβλι.

Ο οικονομικός διευθυντής της Mercedes Χάραλντ Βίλχελμ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου, δήλωσε πως η συμφωνία δεν αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω σημαντικές συνέπειες όσον αφορά την αποδοτικότητα και την οικονομική θέση του ομίλου πέρα από εκείνες που καταγράφηκαν τα προηγούμενα τρίμηνα.

Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε πως το μερίδιο 15% στη ρωσική βιομηχανία κατασκευής φορτηγών Kamaz δεν θα επηρεαστεί από τη συναλλαγή και θα μεταφερθεί στην Daimler Truck όπως έχει προβλεφθεί.

Η Avtodom ανακοίνωσε πως θα επιλέξει έναν τεχνολογικό εταίρο προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο βιομηχανικό πάρκο Esipovo βορειοδυτικά της Μόσχας, όπου η Mercedes έχει μια μονάδα παραγωγής.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα