Φυσικό αέριο: Αυξάνονται οι τιμές μετά την νέα κωλυσιεργία της ΕΕ

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 10:38
UPD:10:48
Shutterstock

Αυξάνονται οι τιμές του φυσικού αερίου καθώς η ΕΕ αναβάλλει ξανά τη συμφωνία για τα βασικά της μέτρα για τον περιορισμό της ενεργειακής κρίσης και ενώ πλέον αποτελεί ερωτηματικό πώς και αν θα καταφέρει να την αντιμετωπίσει.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αυξήθηκαν έως και 5%, αλλά εξακολουθούν να οδεύουν προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση φέτος.

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσαν την Τρίτη ακόμα μια νέα προθεσμία στις 24 Νοεμβρίου για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το τελευταίο πακέτο προτάσεων για τη μείωση των τιμών της ενέργειας. 

Οι υπουργοί Ενέργειας αποφάσισαν να ξανασυνεδριάσουν,  και μάλλον κατ' ευφημισμόν «εκτάκτως», για την υιοθέτηση των μέτρων που θα μειώσουν τις τιμές της ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα ο Προεδρεύων του Συμβουλίου και Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της Τσεχίας, Γιοζεφ Σικέλα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, ο Γιοζέφ Σικέλα τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στις βασικές κατευθύνσεις των μέτρων που θα ρίξουν τις τιμές της ενέργειας και κάλεσαν την Επιτροπή να τις εξειδικεύσει.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα