Tesla: Γιατί υποχώρησε 7% η μετοχή

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 17:59
UPD:18:02
REUTERS/MATTHEW CHILDS

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περισσότερο από 7% τη Δευτέρα το πρωί στη Wall Street, αφού η εταιρεία μείωσε την τιμή ορισμένων από τα αυτοκίνητά της στην Κίνα.

Η Tesla μείωσε την τιμή των οχημάτων Model 3 και Model Y στην Κίνα, μια από τις πιο κρίσιμες αγορές της εταιρείας.

Η τιμή εκκίνησης για το sedan Model 3 μειώθηκε στα 265.900 γιουάν Κίνας (36.615 $) από 279.900 γιουάν. Το σπορ όχημα Model Y κοστίζει τώρα 288.900 γιουάν έναντι της προηγούμενης τιμής των 316.900 γιουάν.

Οι περικοπές της Tesla αντιστρέφουν εν μέρει ορισμένες από τις αυξήσεις τιμών που η εταιρεία αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει νωρίτερα φέτος στην Κίνα και τις ΗΠΑ λόγω του αυξανόμενου κόστους πρώτων υλών.

Ο Έλον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, προειδοποίησε τον Μάρτιο ότι η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του «βλέπει σημαντική πρόσφατη πίεση πληθωρισμού στις πρώτες ύλες και τα logistics».

Οι μειώσεις των τιμών έρχονται επίσης αφού ο Μασκ είπε ότι βλέπει στοιχεία ύφεσης στην Κίνα. «Η Κίνα βιώνει μια ύφεση» κυρίως στις αγορές ακινήτων, δήλωσε ο Μασκ την περασμένη εβδομάδα.

Η Tesla παρέδωσε 343.000 οχήματα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, χάνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία δεν αναλύει πόσα αυτοκίνητα παραδόθηκαν στην Κίνα. Η Tesla έχασε επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδα το τρίτο τρίμηνο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα