ΕΚΠΟΙΖΩ: Ανεπαρκές το ν/σ για δανειολήπτες

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 10:48

Aνεπαρκές χαρακτηρίζεται από την ΕΚΠΟΙΖΩ το νομοσχέδιο για την «προστασία των δανειοληπτών» που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή για ψήφιση, καθότι όπως υποστηρίζει χρήζει σημαντικών προσθηκών, αλλά και τροποποιήσεων.

Κατά την ΕΚΠΟΙΖΩ, το νομοσχέδιο «περιορίζεται αποκλειστικά σε θέματα αναγκαστικής εκτέλεσης και ουδόλως υπεισέρχεται σε ζητήματα των σχέσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων προς τους δανειολήπτες. Ως εκ τούτου είναι κατώτερο των προσδοκιών που ακόμη και ο τίτλος του δημιουργεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για το λόγο αυτό η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητά την αναμόρφωση και ριζική βελτίωση του άρθρου 5 του νομοσχεδίου αναφορικά με τους «Περιορισμούς πλειστηριασμού μοναδικής κατοικίας οφειλέτη», επισημαίνοντας ότι αν δεν αρθεί η προϋπόθεση της άσκησης ανακοπής εντός 15 ημερών από την επίδοση της επιταγής προς εκτέλεση, θα καταστεί κενό γράμμα.

«Πρόκειται για μία διάταξη που αποδείχτηκε ανεφάρμοστη και υπό τον ισχύον όριο των 10.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν τέτοιοι πλειστηριασμοί» υποστηρίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Η Ένωση Καταναλωτών υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στο δανειολήπτη να επικαλείται τη διάταξη μέχρι και λίγες ημέρες πριν από τη διενέργεια του πλειστηριασμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα