Γερμανία: Εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα τις επιδοτήσεις για το φυσικό αέριο

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 15:25
UPD:15:25

Νωρίτερα, τον Ιανουάριο, σχεδιάζει η Γερμανία να ενεργοποιήσει  το πακέτο επιδοτήσεων για το φυσικό αέριο καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει το κόστος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.

Η κυβέρνηση εξετάζει  το εάν είναι δυνατη μια τέτοια εξέλιξη, αν και αναγνώρισε ότι υπάρχουν «πρακτικοί λόγοι» ενάντια σε μια τέτοια πρόωρη κίνηση, δήλωσε εκπρόσωπός της. Επιτροπή που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση είχε προτείνει έναρξη των μέτρων τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2023, κυρίως επειδή οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να λύσουν τεχνικά προβλήματα. 

Το βήμα έρχεται εν μέσω εκκλήσεων για επιτάχυνση της βοήθειας, καθώς οι τιμές της ενέργειας αναμένεται να εκτιναχθούν ξανά στα ύψη τους χειμερινούς μήνες. Την Παρασκευή, τα 16 κρατίδια της Γερμανίας είχαν ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο την 1η Ιανουαρίου.

Το μέτρο προβλέπε  επιδότηση προβλέπει έως και 80% της ζήτησης φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά και 70% για τη βιομηχανία  

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα